Hjälp labradorerna på Göteborgs universitet att slippa bli avlivade!

81

På Göteborgs universitet används hundar i djurförsök för att testa hur tandimplantat orsakar inflammation och nedbrytning av ben. När hundarna sövts sex gånger och trettiofem procent av deras tänder dragits ut så dödas de. I nuläget finns de sex labradorerna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri på Göteborgs universitet. Dessa försöker nu Djurrättsalliansen rädda livet på och omplacera i kärleksfulla hem. 

Ur Venus journal har vi kunnat utläsa att när hon inte ligger sövd för att få tänderna utdragna i ett djurförsök bor hon i ett kalt rum. Det är inte så konstigt att hon därför utvecklat liggsår. I hennes journal från 2018 kan man läsa: ”Hon har liggsår på v. armbåge och v. has.” Ur journalen framgår att hon behandlas i flera veckor med tre olika antibiotikapreparat (Streptocillin i såret, Synolox och slutligen Kefavet i en månad) för att bota infektionen som uppstår.

Djurrättsalliansen kräver att hundarna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri överlämnas för rehabilitering och omplacering. Djurrättsalliansen har framfört vår önskan och vårt krav att få rädda, omplacera och rehabilitera hundarna i kärleksfulla och passande hem. Under en vecka hade vi en namninsamling för hundarna på Göteborgs universitet och så många som 84 232 personer skrev under. Tillsammans visar vi att vi är många som anser att Göteborgs universitet ska låta hundarna leva och ge dem en andra chans här i livet. Stort tack alla ni som har skrivit under, delat, engagerat er och visat att ny bryr er – helt fantastiskt med allt engagemang!
 

Kommentarer

kommentarer